Bokusgruppen logotyp
Språk: Svenska | English

 

bokus

Pionjär inom
e-handel i Sverige

Bokus, som startade redan 1997, är en av pionjärerna inom e-handel i Sverige. Idag har Bokus utvecklats till ett väletablerat och uppskattat varumärke med en stor kundbas. Bokus erbjuder ett brett sortiment av böcker i alla format från hela världen. Med en smidig kundupplevelse, låga priser och över 10 miljoner boktitlar hittar kunden alltid vad den söker.

bokus i Siffror

78%

Hjälpt varumärkeskännedom

28%

Marknadsandel (av kanalen e-handel)

10mn

Titlar

25mn

Antal besök bokus.com 2023

Ett starkt varumärke

Över 10 miljoner boktitlar från hela världen

Sortimentet på bokus.com är enormt med över 10 miljoner boktitlar från hela världen. Här finns både pappersböcker och digitala ljud- och e-böcker. Här nås också abonnemangstjänsten Bokus Play som är fylld av ljud- och e-böcker. 

Smidig kundupplevelse och låga priser

Bokus tillhandahåller en smidig kundupplevelse med enkel utcheckning och flexibla leveransalternativ. Alla kundfrakter, både till privat- och företagskunder, klimatkompenseras genom Vi-skogen.

Bokus erbjuder alltid böcker till låga priser.

Studenter – en viktig kundgrupp

Alla kunder är viktiga för Bokus men vi brinner lite extra för att hjälpa alla studenter att hittar sin kurslitteratur i vårt stora utbud till låga priser. Vi kan dessutom erbjuda ett uppskattat köp- och säljtorg där studenterna på ett hållbart sätt erbjuds en marknadsplats för begagnad kurslitteratur där de gratis kan lägga upp annonser och söka efter kursböcker.

Ett starkt varumärke

Bokus varumärkeskännedom är hög – den hjälpta kännedomen ligger på hela 78 % av Sveriges vuxna befolkning. I studentsegmentet är Bokus varumärkeskännedom än högre. Under 2023 hade Bokus 25 miljoner besök på bokus.com. 

Bred kundgrupp och stabil lönsamhet

Bokus riktar sig både mot privatkonsumenter, företag och offentlig verksamhet.

Onlineförsäljningen står för ca 39 % av Bokusgruppens omsättning.

Bokus ingår i Bokusgruppens segment Bokus, vilket även innefattar Bokus Play.

Läs mer om Bokus på Bokus hemsida