Bokusgruppen logotyp
Språk: Svenska | English

Vår vision

Bokusgruppens vision: Läsglädje för alla, varje dag!  

Bokusgruppen har en tydlig och långsiktig vision som bidrar till en stark företagskultur och engagerade medarbetare. Visionen ledsagar oss att kontinuerligt utveckla våra erbjudanden och möta kundernas varierande behov och nya konsumtionsbeteenden.

Vår vision är att alla ska få uppleva läsglädje varje dag. Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge avkoppling, kunskap och inspiration. Läsglädje är också gemenskap – en godnattsaga vid läggdags, en läsupplevelse att dela med en vän.

"Med lönsamhet som grund ska vi bidra till ett hållbart och demokratiskt samhälle"

Vår vision är att bidra till ett demokratiskt och hållbart samhälle där alla har möjlighet att utbyta tankar och åsikter. Läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog. Genom språket förstår vi varandra, samhället och oss själva.

Vår vision är att inspirera till läsning, lärande och kreativitet. Att böcker i alla format ska finnas där människorna rör sig, i butiker och på nätet. Vi vill vara ett nav i kulturlivet, en mötesplats för alla, ett ställe där barn och unga inspireras och utvecklas, där litteratur från hela världen görs tillgänglig för alla, varje dag, dygnet runt.

Vår vision är att, med lönsamhet som grund, bidra till ett hållbart samhälle där även kommande generationer får uppleva läsglädje.

vår Affärsidé 

Affärsidé

Bokusgruppen erbjuder ett brett sortiment av böcker från hela världen i alla format och kanaler i kombination med ett inspirerande sortiment för skapande, spel, lek, planering samt presentinslagning och kort.

Utifrån kundernas behov och preferenser skapar vi fysiska och digitala mötesplatser och försäljningskanaler där vi guidar och inspirerar till läsglädje, lärande, kreativitet och köp. Via ett stort butiksnät i hela landet, e-handel samt digital abonnemangstjänst har vi de bästa förutsättningarna att nå ut brett till Sveriges befolkning.

Med hållbarhet och lönsamhet i fokus utvecklar vi kontinuerligt våra sortiment, tjänster och försäljningskanaler för att skapa en ännu bättre upplevelse för våra kunder.

Våra kunder är privatpersoner, företag och offentlig verksamhet i hela Sverige.