Bokusgruppen logotyp
Språk: Svenska | English

Akademi­bokhandeln partner på Bokmässans Barn- och ungdomssatsning

8 jun, 2022, 13:11

Akademi­bokhandeln är stolt partner för Bokmässans barn- och ungdomssatsning i höst med fokus på Läsborgar­märket som verkar för att stimulera läsglädje hos barn. Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och årets händelse för det skrivna ordet.

Sedan 2011 har Akademi­bokhandeln verkat för att stimulera läsning hos barn och unga genom initiativet Läsborgarmärket. Läsborgarmärket inspirerar och uppmuntrar barn som just knäckt läskoden att komma igång med läsningen. Förra året delade Akademi­bokhandeln ut drygt 10 000 läsborgarmärken till unga läsentusiaster. Och ännu fler har fått tillgång till Läsborgarmärkets initiativ via skolor och lärare.

På Bokmässan kommer Akademi­bokhandeln och Läsborgarmärket finnas representerad i en monter på avdelningen Barn & Ungdom, samt i andra aktiviteter och tävlingar som är riktade mot barn inför och under mässan.

– Få ställen inspirerar till lika mycket läsglädje som Bokmässan i Göteborg. Det är därför ett naturligt forum för vår strävan att främja barns läsande och sprida vår vision; Läsglädje för alla, varje dag! Vi är därför glada att kunna kalla oss Bokmässans partner i höst, säger Cecilia Helsing, marknads och kommunikationschef på Bokusgruppen.

– Vi är väldigt glada att få Akademi­bokhandeln som partner till Barn & Ungdom på Bokmässan i år. Som Sveriges största bokhandelskedja verkar de för en bred spridning av det skrivna ordet, vilket också är det vi själva vill åstadkomma med Bokmässan. De är också en stark kraft när det gäller läsfrämjande hos barn och unga genom Läsborgarmärket. Läsande barn ger läsande vuxna, och på så sätt säkrar vi boken och litteraturens kraft även i framtiden, säger Kim Nilsson, marknads- och försäljningschef på Bokmässan.

Bokmässan hålls 22 – 25 september 2022 i Göteborg och är Nordens största kulturevenemang med över 320 seminarier, 4 500 programpunkter, 3 500 medverkande och dryga 86 000 besök under fyra dagar.

Läs mer om Läsborgarmärket på https://www.akademi­bokhandeln.se/lasborgarmarket  och om bokmässan på https://bokmassan.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta Susanna Gyllenbåga, presskontakt, via susanna.gyllenbaga@bokusgruppen.com                    

Dokument