Bokusgruppen logotyp
Språk: Svenska | English

Sveriges ledande bokhandelsaktör närmar sig börsen under nytt namn

11 mar, 2021, 07:59

Volati Bok AB byter namn till Bokusgruppen när bolaget nu närmar sig börsen. Bokusgruppen blir Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör med de starka och uppskattade varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademi­bokhandeln.

Bokusgruppen har ambitionen att stärka sin position på bokmarknaden under kommande år och satsar stort på digital tillväxt. De starka och kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademi­bokhandeln är väl positionerade på den svenska marknaden och når en stor andel av befolkningen.

Tillsammans har Bokusgruppens varumärken närvaro i alla format och kanaler – något ingen annan enskild aktör har. Akademi­bokhandelns rikstäckande och lönsamma butiksnätverk erbjuder kunderna en personlig upplevelse som skapar lojalitet och driver köp även online och i Bokus Play. Bokus Play är en attraktiv och unik abonnemangstjänst för ljud- och e-böcker och verkar inom det snabbast växande segmentet inom bokmarknaden. Bokus möter kunderna med ett renodlat e-handelserbjudande. Med smidig kundupplevelse, låga priser och över 10 miljoner boktitlar till försäljning är Bokus ett starkt och omtyckt varumärke. Om en börsnotering blir verklighet är Bokusgruppen det namn som marknaden ska lägga på minnet.

– Vi accelererar vår digitala omställning och ska nu kommunicera direkt mot aktiemarknaden. Bokusgruppen är ett namn som tydligt associerar till vår kärnverksamhet böcker och som vi kan växa ytterligare i. Framåt ska vi dra nytta av såväl Akademi­bokhandelns omnikanal och stora medlemsklubb, där vi kan rekrytera nya kunder till Bokus Play, som Bokus styrkor inom e-handeln, säger Maria Edsman, VD på Bokusgruppen.

Skulle Volatis stämma rösta för en särnotering är det bolaget Bokusgruppen som noteras. Bokusgruppen blir moderbolag till Bokhandelsgruppen (Akademi­bokhandeln) och Bokus.

Den 18 mars sänder Volati en kapitalmarknadsuppdatering där mer information ges. Ett eventuellt beslut om börsnotering tas på Volatis årsstämma 28 april.

Från den 17 mars finns Bokusgruppens nya sajt, bokusgruppen.com. För mer information vänligen kontakta Alexandra Fröding, presskontakt, via alexandra.froding@bokhandelsgruppen.se

Dokument