Bokusgruppen logotyp
Språk: Svenska | English

Fortsatta satsningar på butiksnätet – Akademi­bokhandeln öppnar ny butik i Göteborg

9 sep, 2021, 08:00

Till hösten öppnar Akademi­bokhandeln en ny butik i centrala Göteborg. ”Det är ett kvarter där det just nu genomförs stora positiva förändringar och där vi vill vara med och sprida läsglädje”, säger Johan Junehed, försäljningschef på Akademi­bokhandeln.

I början av november slår Akademi­bokhandeln upp portarna till en ny butik i centrala Göteborg, på Kungsgatan 44.

– Det är glädjande att vi återigen öppnar butik på Kungsgatan. Det är ett kvarter där det just nu genomförs stora positiva förändringar och där vi vill vara med och sprida läsglädje, säger Johan Junehed, försäljningschef på Akademi­bokhandeln.

Akademi­bokhandeln hade tidigare en butik på Kungsgatan som stängde i januari 2021. Den nya butiken, som är bättre anpassad storleksmässigt, kommer tillsammans med Akademi­bokhandelns närliggande butik på Västra Hamngatan att ha ett starkt erbjudande till besökare i området.

Vi kommer att testa nya tankar och idéer för att skapa ett så bra kunderbjudande som möjligt i centrala Göteborg. Vi vill försöka koppla ihop den fysiska butiken med vårt digitala erbjudande, fortsätter Johan Junehed.

Utöver den nya butiken i Göteborg genomför Akademi­bokhandeln också andra satsningar på butiksnätet från norr till söder.

I den största butiken i Lund förvaltar Akademi­bokhandeln ett snart 200-årigt bokhandelsarv och butiken är en levande mötesplats för alla bokälskare. Butiken är nu ombyggd och uppdaterad till ett nytt koncept med inspirerande rum för olika sortiment. En luftigare och ljusare planlösning ger mer plats för både böcker och det kreativa sortimentet och en ny scen bjuder in till både stora och små evenemang. Det finns också fler sittplatser där kunderna i lugn och ro kan bläddra bland böcker och provspela spel och pussel. Det nya butikskonceptet invigs med en skördefest i september.

I Luleå flyttas butiken från gallerian Luleå Shopping till ett bättre affärsläge i gallerian Smedjan, där en ny och fräsch butik öppnar lördag 13 november. Den nuvarande butiken är öppen som vanligt fram till och med 9 november. 10-12 november är butiken stängd för flytt av varor till den nya lokalen.

I början av pandemin var det många som frågade sig vad som skulle hända med fysiska butiker. Akademi­bokhandelns nya satsningar visar att det fortsatt finns en efterfrågan att handla böcker på plats.

Vi fortsätter visa att vi står stabilt med ett starkt kunderbjudande och lojala kunder. Det är fantastiskt roligt, säger Johan Junehed.

För ytterligare information vänligen kontakta Johan Junehed, Försäljningschef, via johan.junehed@bokhandelsgruppen.se eller Alexandra Fröding, Presskontakt, via alexandra.froding@bokusgruppen.com.

Dokument