Bokusgruppen logotyp
Språk: Svenska | English

Akademi­bokhandeln utökar butiksnätet – öppnar butik i centrala Stockholm

23 apr, 2020, 09:02

Fredag den 24 april slår Akademi­bokhandeln upp portarna till en helt ny butik i Sergelgången i Gallerian. Med ett stort sortiment av boktitlar och varor inom lek och kreativitet blir butiken ett välkommet tillskott i centrala Stockholm.

Akademi­bokhandelns nya butik är 380 kvadratmeter stor och erbjuder ett sortiment på över 3500 boktitlar samt ett övrigt sortiment som riktar sig till alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel. Det attraktiva läget i Sergelgången i Gallerian ger goda möjligheter att nå ut till många förbipasserande.

Vi är väldigt glada över att kunna öppna en butik i ett mycket bra kundstråk. Butiken följer Akademi­bokhandelns normala koncept, men vi passar på att testa några mindre nyheter och utökar den digitala exponeringen i skyltfönster. Vi ser fram emot att sprida läsglädje på en plats där många passerar, säger Johan Junehed, försäljningschef på Bokhandelsgrupppen.

Butiken öppnar fredag 24 april klockan 11:00. Under invigningsdagarna 24-26 april kan kunderna ta del av fina öppningserbjudanden. 

Butiksöppningen sker under speciella omständigheter, med en pågående pandemi som präglar hela samhället och som drabbar detaljhandeln hårt.

I grunden är det glädjande att en ny butik öppnar med tanke på de utmaningar detaljhandeln har, men självklart är det speciellt att göra det under rådande omständigheter. Vi tar givetvis vårt ansvar och följer noga Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Bokhandeln har en viktig roll i samhället och den personliga servicen är central – det känns fantastiskt att kunna tillgodose människors behov av läsning, lek och kreativitet även i dessa tider, säger Johan Junehed.

 

Med anledning av coronaviruset: I nuläget erbjuder flera av Akademi­bokhandelns butiker hemleverans och det utökas löpande. Kunderna kan också beställa böcker från akademi­bokhandeln.se eller reservera böcker online och smidigt hämta i butik. Akademi­bokhandeln följer noga utvecklingen av pandemin samt myndigheternas riktlinjer och rekommendationer.

Dokument